Over

Carel fhm Kuitenbrouwer is kunstenaar & vormgever. Om zijn verhaal te vertellen, kiest hij steeds díe media, die voor dat verhaal nodig zijn. Of het nu tekst, geluid, video, grafiek of ruimtelijke installatie is. Vaak is het een combinatie.

Vanuit zijn veelzijdige ervaring, brede interesse en engagement, maakt hij werk waarin de mens in relatie tot zijn omgeving centraal staat. Hij woont & werkt afwisselend in Amsterdam & de Franse Ardennen.

In de loop van zijn carrière bouwde Kuitenbrouwer een brede portefeuille op: boek- & tijdschriftvormgeving, huisstijlen & promotiemateriaal, tekeningen & prints, lichtontwerpen & video’s, installaties & performances. Hij schreef teksten, publiceerde artikelen, redigeerde boeken & tijdschriften, organiseerde evenementen & tentoonstellingen. Van 2000 tot 2015 werkte hij part-time als docent & onderzoeker bij de School voor Journalistiek Utrecht.

In zijn multimediale projecten werkt hij vaak samen met andere kunstenaars, zoals musici & componisten. Hij biedt ook zijn publiek een plaats in zijn werk, maakt de bezoeker er onderdeel van, laat die delen in een rijke ervaring.

Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid is de relatie tussen de mens en zijn—natuurlijke en gebouwde—omgeving een van zijn meest geliefde thema’s. Hij verwerkt herkenbare beelden tot complexe, semi-abstracte montages en legt zo het bijzondere achter het gewone bloot.

Schrijf Carel Kuitenbrouwer: carelfhm@kuitenbrouwer.nl